PRISKOLLEN

Använd priskollen för att få en uppskattat pris för en solpanelsanläggning till din fastighet.

TILL PRISKOLLEN
Blanketter:
Ansökan solcellsbidragMomsregistrering
300W-NeON-2-Black-front-view-copy
Solpanel Trimax 250W

Solpaneler

Solpanelen är den delen av en anläggning som utvinner energin från solens strålar. En solpanel består av ett visst antal solceller, vi använder 60 cells paneler vilket betyder att varje panel består av 60st solceller. När solstrålarna träffar cellernas framsida uppstrå det en spänning mellan fram och baksidan, genom att koppla in en ledning mellan fram och baksidan kan man använda den likström som panelen producerar.

Vi använder paneler från två olika tillverkare, vår mest använda panel tillverkas av Tri-Tec Energy och går under produktnamnet Tri-Max 250W. Den andra tillverkaren vi använder oss av är LG Electronics och här är det deras helsvarta panel LG NeON 2 som återfinns i vårt sortiment.

Du kan läsa mer om båda modellerna genom att välja respektive modell i menyn ovan.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ

För att ha största möjliga nytta av din framtida solpanelanläggning är det viktigt att tänka på att den ska vara verksam under en väldigt lång tid, därför är produkt- och effektgarantier viktigt när ni jämför olika paneler. Andra intressanta delar att titta på när du jämför solpaneler med varandra är tillexempel var de är tillverkade och om det är mono- eller polykristallina.

Vanliga frågor

  • Behöver jag bygglov?

    Detta skiljer sig från kommun till kommun. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar byggnadsnämnden i din kommun innan du väljer att installera solceller!

  • Hur många paneler behöver jag?

    Vi designar din anläggning utifrån dina energi behov. Kontakta oss för att boka ett hembesök och få mer information

© Copyright 2016 NTS Group AB